КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Яготинська районна організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України

  • Форма входу


    Календар
    «  Листопад 2015  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
          1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    23242526272829
    30

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 28.03.2024, 17:22

    Головна » 2015 » Листопад » 2 » Засідання ЦК Профспілки 28 жовтня
    16:53
    Засідання ЦК Профспілки 28 жовтня

    Проблеми в освіті – проблеми й в державі: президія ЦК Профспілки

     

    «Сьогодні потрібно активно формувати громадську думку щодо проблем в галузі «Освіти». Це стосується і 3% скорочення бюджетників, і переведення на контракт учителів-пенсіонерів, і фінансування галузі, індексації зарплат... Адже освіта – це державна справа, це те, що стосується кожного. Тут важлива чітка позиція суспільства й виважена освітня політика, а не лише перекидання вирішення усіх питань на місця». Такою думкою Голова Профспілки Георгій Труханов розпочав роботу засідання президії ЦК Профспілки працівників освіти і науки України, що відбулася 28 жовтня у столиці України.
    Для обговорення та прийняття відповідних рішень було винесено ряд питань, які сьогодні турбують спілчан, потребують спільного та всебічного висвітлення.
    Так, досвідом роботи щодо забезпечення соціально-побутових умов студентів для здобуття вищої освіти в рамках реалізації закону «Про вищу освіту» у Харкові поділилася голова обласної організації Профспілки Лідія Дулуб. Разом із співдоповідачами – головами профкомів Оленою Угодніковою (Харківський національний університет міського господарства ім. О.М. Бекетова) та Сергієм Махновським (Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна) у презентація та відео ознайомили учасників президії з основними напрямами та методами роботи з студентським профспілковим активом.
    Зокрема, у доповіді Лідія Дулуб, наголосила, що обком усіляко підтримує ініціативи молоді, допомагає у вирішення соціальних чи інших питань, у проведенні різноманітних заходів та студентських шкіл, стимулює активність профспілковими стипендіями, яку сьогодні отримують 30 активних профлідерів з різних вишів. А свідченням результативності роботи профорганізацій усіх рівнів є високий показник профспілкового членства – понад 97,6 %, а це справжня довіра молоді до тих, хто їх захищає.
    У обговоренні Георгій Труханов відзначив потужну роботу Харківської організації щодо залучення молоді до лав Профспілки, цілеспрямованість та активність у співпраці з майбутнім та перспективою суспільства – студентами й молодими фахівцями.
    Не меншу дискусію викликало питання громадського контролю Профспілки за додержанням законодавства про працю під час проведення реорганізації, ліквідації закладів освіти, скорочення чисельності працівників в установах освіти Дніпропетровщини, яке висвітлювала голова Дніпропетровської обласної організації Профспілки Галина Бєлікова. Адже саме такі процеси супроводжують реформування галузі освіти у регіоні, та й у країні загалом.
    Постановою президії було вирішено продовжити цю щоденну клопітку роботу. А при проведенні переговорів з керівниками управлінь освітою, які приймають рішення про ліквідацію чи реорганізацію шкіл чи ВНЗ, особливу увагу звертати на питання працевлаштування чи перекваліфікацію педпрацівників, яких буде звільнено, організацію довезення учнів та вчителів до місця роботи, харчування школярів тощо.
    Також учасники засідання обговорили питання укладення Генеральної угоди на новий строк та основні дії Профспілки щодо захисту соціально-економічних прав освітян, відповідно до Плану дій ФПУ, у період прийняття бюджету країни на 2016 рік – масштабна інформаційна робота, активізація соціального діалогу, можливі акції протестів та пікетування.
    Прес-служба Профспілки працівників освіти і науки України

    Переглядів: 383 | Додав: adminng | Рейтинг: 0.0/0
    Районна організація профспілки 2024
    Створити безкоштовний сайт на uCoz