КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Яготинська районна організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України

  • Форма входу


    Календар
    «  Червень 2014  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
          1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    23242526272829
    30

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 20.04.2024, 05:30

    Головна » 2014 » Червень » 19 » За червень педагоги недорахують гривні
    13:36
    За червень педагоги недорахують гривні

    Режим жорсткої економії уряд почав зі шкільних вчителів, вихователів дитсадків, викладачів ПТУ та інститутів - запрацювала нова система нарахування їм надбавок. Нагадаємо, чиновники змінили принцип їх виплати за престижність праці: якщо раніше були гарантовані 20% окладу, то тепер ця цифра - максимум, який можуть заплатити.

    Кабмін дозволив визначати «престижні» доплати в плаваючому розмірі - скільки саме платити, вирішують на місцях, у профільних освітніх відділах рай-, міськ-і сільрад. Мовляв, від роботи викладача і залежатимуть його 20%. На місцях вже перекроюють доплати. І розповіді чиновників про те, що кожному буде по здатності, кожному - по праці, поки не підтверджуються.

    Платять не всім

    У Тернополі місцевий рада вирішила виплачувати всім вчителям скопом по 15,5%. В Одесі зберегли колишній обсяг для педагогів, які працювали в момент впровадження нового принципу, а молодим фахівцям доплати знизять до 10-15%. У Харкові урізали надбавки за вислугою років.

    І це ще хороший показник: у Сумській, Вінницькій областях та Житомирі вчителі розбурхані повідомленнями про те, що місцеві управління освіти дадуть їм «нуль цілих, нуль десятих» звичної доплати.

    Правда, гроші за травень у всіх регіонах видали в повному обсязі, але червневі виплати вже можуть бути скороченими. А адже доплати бюджетників досягають іноді половини і більше їх окладу (в середньому 1900-2100 грн) і є істотною підмогою для бідних вчителів. Так, по 15-20% від ставки вони отримують за вислугу років, перевірку зошитів, класне керівництво, заміну колег, ведення кабінету, а вчитель хімії - ще й за завідування лабораторією.

    Мінус 474 гривні

    Вчителька молодших класів однієї полтавської школи Марія Тараненко каже, що її зарплата істотно зменшиться: «У підсумку мені можуть недоплатити 250-300 гривень».

    У профспілці підрахували вже недостачу в сімейному бюджеті вчителів у цілому по країні: кожен недоотримає від 278 до 474 гривень. Після чого подали до Окружного адмінсуду Києва позов, покликаний опротестувати постанову Кабміну.

    «Справу зроблено, і, боюся, питання перейшло в політичну площину. Думаю, змусити Мінфін відкликати постанову не під силу нікому », - сказав« Вістям »співрозмовник в Міносвіти.

    До речі, під ще більший удар економії потраплять бібліотекарі. Їм зроблять плаваючою доплату «за особливі умови праці». Вона становить пів-окладу, а отримують бібліотекарі 1500-1700 грн, і про нововведення деякі дізналися від нас! «Ніяких попереджень не присилав, - сказала замдиректора київської бібліотеки юнацтва Тетяна Сопова. - Все отримуємо в колишніх обсягах і без змін ».

    За матеріалами "ВЕСТИ БИЗНЕС"


     

    Переглядів: 402 | Додав: adminng | Рейтинг: 0.0/0
    Районна організація профспілки 2024
    Створити безкоштовний сайт на uCoz