КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Яготинська районна організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України

  • Форма входу


    Календар
    «  Січень 2012  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
          1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    23242526272829
    3031

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 29.03.2024, 03:52

    Головна » 2012 » Січень » 3 » Профспілкова сторона розглянула проект бюджету Пенсійного фонду на 2012 рік
    18:05
    Профспілкова сторона розглянула проект бюджету Пенсійного фонду на 2012 рік
    Спільним представницьким органом всеукраїнських профспілок та профоб’єднань опрацьовано проект постанови Кабінету Міністрів України "Про проект бюджету Пенсійного фонду України на 2012 рік».

    Як і у попередні роки, до проекту бюджету Фонду не надано необхідних розрахунків по кожній з статей доходів та видатків, що не дає можливості здійснити глибокий аналіз бюджету та надати конкретні пропозиції.

    Проектом постанови пропонується змінити у 2012 році розміри відшкодування виплати пенсій, призначених відповідно до Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб» за рахунок Пенсійного фонду та з Державного бюджету України. Так, за рахунок Пенсійного фонду України пропонується фінансувати ту частину пенсії, яка відповідає сумі пенсії із солідарної системи, але не менше ніж двократний мінімальний розмір пенсії, визначений відповідно до абзацу першого частини першої статті 28 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування". Решту суми пенсії пропонується фінансувати з Державного бюджету України. СПО профспілок не підтримав зазначену пропозицію, оскільки це не відповідає ст. 7 Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб», а також пунктам 2 і 3 Порядку, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 16.11.2011 р. №1168.

    Також, перелік статей дохідної та видаткової частин необхідно було б доповнити всіма наявними джерелами доходів та видатків. Так, у дохідній частині не зазначені, зокрема, кошти підприємств, сплачені на покриття фактичних витрат на виплату та доставку пенсій працівникам, зайнятим на роботах зі шкідливими та важкими умовами праці за Списком №2, кошти від погашення заборгованості підприємств із сплати страхових внесків на пенсійне страхування. Серед доходів, які надійдуть з Державного бюджету України, не зазначені, зокрема, суми страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування за деяких категорій осіб.

    У видатковій частині бюджету Фонду доцільно було б зазначити суми видатків за рахунок Державного бюджету, які спрямовуватимуться окремо за кожним видом пенсій, надбавок та підвищень до пенсій.

    Разом з тим, відсутні розрахунки видатків на підвищення пенсій з 1 березня у зв’язку із зростанням середньої заробітної плати у 2011 році. Планування коштів на підвищення пенсій лише на рівні 20% від темпів зростання середньої заробітної плати призводить до збільшення розриву у розмірах пенсій, призначених у різні роки. Для вирішення цієї проблеми, хоча б частково, необхідно передбачити більше коштів, у т.ч. за рахунок державного бюджету.

    Проектом визначено дефіцит бюджету Фонду на 2012 рік у 9,7 млрд. грн. Проте не зазначається, яка сума коштів спрямовується на доплату до пенсій в сумі, що не вистачає до прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб, що є важливим для розгляду в період реформування пенсійної системи.

    Зауваження до проекту зазначеної постанови надіслані Пенсійному фонду України листом від 28.12.2011р. №14-22/1173-СПО для врахування при його доопрацюванні.

    Соціально-економічний департамент апарату ФПУ
    Переглядів: 429 | Додав: adminng | Рейтинг: 0.0/0
    Районна організація профспілки 2024
    Створити безкоштовний сайт на uCoz