КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Яготинська районна організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України

  • Форма входу


    Календар
    «  Січень 2012  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
          1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    23242526272829
    3031

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 29.03.2024, 14:41

    Головна » 2012 » Січень » 6 » Проблеми бюджетників – на порядку денному
    13:39
    Проблеми бюджетників – на порядку денному


    У відповідь на депутатський запит народного депутата України Дем’янчук В.О. стосовно неналежного фінансового забезпечення вимог працівників бюджетної сфери на оплату праці відповідно до норм національного законодавства ФПУ надіслала офіційного листа наступного змісту:


    «Шановна Вікторіє Олександрівно!

    Федерацією профспілок України розглянуто депутатський запит щодо фінансового незабезпечення вимог працівників бюджетної сфери на оплату праці відповідно до норм національного законодавства.

    ФПУ поділяє Вашу стурбованість ситуацією, що склалася із соціально-економічним захистом понад 4 млн. працівників бюджетної сфери.

    Інформуємо, що Федерація профспілок спільно з профспілками працівників охорони здоров'я, освіти і науки, культури, соціальної сфери та державних службовців докладає значних зусиль для вирішення окреслених проблем.

    Так, Генеральною угодою на 2010-2012 роки вперше передбачено право працівників бюджетної сфери на колективно-договірне регулювання умов оплати праці.

    Завдяки активним та консолідованим діям профспілок бюджетної сфери та ФПУ вдалося домогтися виділення коштів із державного бюджету на додаткове підвищення в 2011 році заробітної плати працівникам охорони здоров'я, освіти і науки, культури, соціальної сфери.

    Водночас невирішеною залишається проблема підвищення рівня оплати праці працівникам органів державного управління. Також викликає занепокоєння працівників та профспілок бюджетної сфери ситуація щодо невизначеності перспектив встановлення розміру тарифної ставки (посадового окладу) на рівні мінімальної заробітної плати, як це передбачено законодавством про оплату праці.

    Зазначені та інші пропозиції неодноразово надавалися профспілками до проекту Державного бюджету України на 2012 рік. Проте при ухваленні Закону України «Про Державний бюджет України на 2012 рік» їх не було враховано.

    За інформацією професійних спілок працівників бюджетної сфери, в Державному бюджеті на 2012 рік продовжується порушення норм законів України про діяльність відповідних галузей щодо фінансування оплати праці в повному обсязі.

    Розмір мінімальної заробітної плати визначено на заниженому розмірі прожиткового мінімуму. А розмір тарифної ставки (посадового окладу) працівника першого тарифного розряду за Єдиною тарифною сіткою встановлено на рівні, що майже на 300 грн. нижче, ніж розмір мінімальної заробітної плати.

    Всупереч завданню Президента України Януковича В.Ф. щодо ліквідації поняття «рівень забезпечення прожиткового мінімуму», цей показник ще використовується.

    Фактично призупинено ст. 77 Основ законодавства України про охорону здоров'я відносно професійних прав та пільг медичних і фармацевтичних працівників.

    Ці та інші проблеми галузевими профспілками було доведено до Президента України, Кабінету Міністрів України, Голови Верховної Ради України, та комітетів Верховної Ради України.

    Зважаючи на вище викладене, звертаємося до Вас, шановна Вікторіє Олександрівно, з проханням підтримати законні вимоги профспілок працівників бюджетної сфери та надати підтримку у просуванні їхніх звернень до Верховної Ради України.


    З глибокою повагою


    Голова ФПУ Ю.М. Кулик


    Медіа-центр ФПУ

    Переглядів: 469 | Додав: adminng | Рейтинг: 0.0/0
    Районна організація профспілки 2024
    Створити безкоштовний сайт на uCoz