КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Яготинська районна організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України

  • Форма входу


    Календар
    «  Листопад 2012  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
       1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    2627282930

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 29.03.2024, 15:32

    Головна » 2012 » Листопад » 16 » Освітяни про оплату праці
    18:25
    Освітяни про оплату праці
    Коментар заступника голови Профспілки Сергія Романюка
    – 12 листопада відбулося засідання робочої групи з підготовки спільного засідання президій профспілок бюджетних галузей – медиків, освітян, працівників культури, соціальної сфери і державних установ. Питання, що буде підійматися на спільному заході – оплата праці бюджетникам. Це питання не нове, і ми не лише вчора його озвучили чи підняли. 

    Те, що до кінця року у нас не буде вистачати коштів, які передбачені у законі про Державний бюджет на 2012 рік, ми знали одразу після його прийняття, адже грошей не вистачало ні в місцевих, ні в центральному бюджетах.

    Перші цифри про нестачу коштів ми зібрали ще у травні поточного року. Звернулися з цього приводу до галузевого міністерства, провели спільну нараду з міністром, де домовилися ще раз прорахувати (профспілка рахує за своїми даними, міністерство – за своїми) реальний стан фінансового забезпечення на 2012 рік.

    Також були направлені звернення до Кабінету Міністрів України, Міністерства соціальної політики України з проханням, при перегляді змін до закону про Державний бюджет України на 2012 рік, врахувати кошти, яких не вистачає освітянам.

    Дійсно, Верховна Рада України неодноразово розглядала питання внесення змін до бюджету і знаходила кошти на ті чи інші видатки. Проте, на превеликий жаль, освітянської складової там не було.

    Саме тому сьогодні ми маємо таке скрутне становище із виплатою зароблених коштів у нашій галузі та інших бюджетних сферах.

    За даними профспілок для закриття фінансового року на належному рівні нам не вистачає понад 10 мільярдів гривень, де, власне освіті не вистачає 5,5 мільярда (у місцевих бюджетах), з яких 2,4 – на заробітну плату працівникам галузі. За державним бюджетом недораховують 711 мільйонів, де 101 – заробітна плата працівникам вищої школи, 109 мільйонів – студентські стипендії, решта, приблизно 500 мільйонів, – комунальні послуги, а справа йде до зими і відключення у вузах тепла не найкращим чином вплине на навчальний процес.

    Подібна ситуація у медиків. Там не вистачає приблизно 2,4 мільярди гривень на виплату зарплати. Не краще у працівників культури, соціальної сфери, держслужбовців. Фактично рік іде до завершення, і саме на листопад-грудень людям може не вистачити коштів.

    Враховуючи усі факти ми разом домовилися, що вирішення питання потрібно виносити на більш вищий рівень та провести 10 грудня 2012 року спільне засідання президій профспілок бюджетних галузей.

    На порядку денному лише одне питання – стан оплати праці працівників бюджетної сфери, а ключовий аспект – проблема нестачі коштів.

    На засідання ми запрошуємо Прем’єр-міністра України, міністрів профільних міністерств, представників від Адміністрації Президента України, Національної служби посередництва та примирення, Міжнародної організації праці, Державної інспекції праці.

    Щиро сподіваємося що спільне засідання не лише приверне увагу до цього гострого питання, а й допоможе його успішно вирішити на більш високому політичному рівні.



    Прес-служба Профспілки працівників освіти і науки України
    Переглядів: 473 | Додав: adminng | Рейтинг: 0.0/0
    Районна організація профспілки 2024
    Створити безкоштовний сайт на uCoz