КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Яготинська районна організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України

  • Форма входу


    Календар
    «  Серпень 2013  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
       1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    262728293031

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 20.04.2024, 13:03

    Головна » 2013 » Серпень » 28 » Освіта - з турботою про майбутнє: Засідання розширеної колегії Яготинської райдержадміністрації та серпнева педагогічна конференція
    10:15
    Освіта - з турботою про майбутнє: Засідання розширеної колегії Яготинської райдержадміністрації та серпнева педагогічна конференція
    Знову невловимою блискавкою промайнуло літо, ще зовсім трішечки і до усіх альма-матер весело покрокує галаслива дітвора, а разом із нею і дорослі, які володіють однією з найшанованіших, найвідповідальніших, найдивовижніших професій – УЧИТЕЛЬ. У переддень такої важливої події вже багато років поспіль освітяни Яготинщини традиційно збираються великою дружньою родиною для проведення серпневої педагогічної конференції. Цьогоріч, як і минулого року, вона набула ще вагомішого значення, адже відбулася спільно із засіданням розширеної колегії Яготинської райдержадміністрації. Щоправда, було й нововведення: місце проведення – Яготинська спеціалізована школа I-III ступенів №3. Це надало заходу якоїсь надзвичайної теплоти, щирості, зворушливості, та що там говорити, адже й для вчителів і для багатьох інших ( усі ми колись були учнями), школа – це друга домівка, а як відомо, дома й стіни допомагають. У фойє закладу на присутніх чекала районна педагогічна виставка під назвою «Інноватика в освіті Яготинщини», де свої доробки та здобутки представили господарі та Яготинський НВК «Спеціалізована школа – загальноосвітня школа I-III ступенів»



    Відкриваючи зібрання, голова райдержадміністрації В.П. Семеняка щиросердно привітав усю велику освітянську родину, подякував за достойний результат на загальному фоні області. Передуючи барвистому святу 1 вересня, коли найкращі квіти золотої пори учні дарують вчителям, Володимир Павлович також вручив букет вчителю Жоравської школи О.П. Кущ, за плечима якої 36 (!) років педагогічного стажу. Окрім того, від районної організації Партії регіонів Олені Петрівні буде надана грошова допомога в сумі три тисячі гривень. З неабиякою приємністю Володимир Павлович привітав «третю» школу з отриманням Золотої медалі в номінації «Професійна діяльність вчителя в інноваційному навчальному закладі», що й стало визначальним для проведення цього заходу саме в її стінах, а також директора «другої» школи В.І. Чорноштана – з дипломом учасника проекту «Київщина – все найкраще дітям» за благородні справи на ниві виховання нової еліти української нації».

    А що може бути милішим для серця вчителя, ніж слова вдячних учнів. Чудовий виступ вихованців Яготинського БЮДТ, які, до речі, присвятили віршовані рядки не лише педагогам, а й владі «поки влітку ми відпочивали, глава держави, уряд і верховна рада нові соціальні ініціативи приймали, а яготинська влада планомірно втілює їх у життя, бо впевнені, що українські діти – світле майбуття», дякуючи і за нову шкільну форму, і за автобуси, і за чисті вулиці, не залишив нікого байдужим, усі присутні в залі, стоячи аплодували, проводжаючи нашу надію і майбутнє.

    Далі увагою учасників зібрання заволоділа начальник відділу освіти райдержадміністрації Т.М. Дворецька, яка виступила доповідачем з питання «Пріоритетні завдання освіти Яготинського району в контексті Національної стратегії розвитку освіти в Україні на період до 2021 року». Їй слово: «Не помилюся, коли скажу, що освітяни Яготинщини традиційно вважають основною подією останнього літнього місяця – серпневу педагогічну зустріч. Ще вагомішого значення для нас набуває цьогорічне зібрання, коли розмова відбуватиметься в контексті важливих для всієї країни документів: "Нових соціальних ініціатив Президента України: діти – майбутнє України” та "Національної стратегії розвитку освіти в Україні на період до 2021 року”, затвердженої Указом глави держави нещодавно (25.06.2013 р.).

    І, справді, сьогодні освіта починає займати провідне місце у стратегії державної політики країни, метою якої є підвищення доступності якісної конкурентоспроможної освіти відповідно до вимог інноваційного сталого розвитку суспільства.

    Переглядів: 489 | Додав: adminng | Рейтинг: 0.0/0
    Районна організація профспілки 2024
    Створити безкоштовний сайт на uCoz