КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Яготинська районна організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України

  • Форма входу


    Календар
    «  Жовтень 2011  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
         12
    3456789
    10111213141516
    17181920212223
    24252627282930
    31

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 25.04.2024, 22:24

    Головна » 2011 » Жовтень » 18 » 17 жовтня – Міжнародний день боротьби з бідністю
    12:20
    17 жовтня – Міжнародний день боротьби з бідністю

    17 жовтня – з нагоди Міжнародного дня боротьби з бідністю Федерація профспілок України провела Всеукраїнську акцію «Профспілки проти бідності», в якій взяли участь декілька тисяч представників трудових колективів підприємств, установ, організацій всіх галузей економіки та регіонів України.

    Учасники мітингу ухвалили резолюцію, в якій вимагають від президента забезпечити конституційне право на роботу, її гідну оплату, а також на пенсію. У резолюції висунуто вимоги до Верховної Ради: забезпечити в держбюджеті на 2012 рік мінімальні зарплату та пенсії на рівні об'єктивно розрахованого прожиткового мінімуму. Крім того, від Кабінету Міністрів України представники ФПУ вимагають реального соціального діалогу з ними під час проведення економічних реформ.

    Мітингувальники пройшли від будівлі уряду повз комітети Верховної Ради вулицями Шовковичною та Лютеранською, а також повз будівлю Адміністрації президента, після чого завершили свою акцію. 

    Текст резолюції Всеукраїнської акції: 

    РЕЗОЛЮЦІЯ

    Всеукраїнської акції «Профспілки проти бідності!»

    Ми, представники профспілкового руху країни, що зібралися на майдані Незалежності в День боротьби з бідністю, демонструємо єдність та готовність відстоювати свої права на гідну працю, гідну зарплату, гідні та безпечні умови праці, проявляємо солідарність для захисту прав ветеранів, молоді, жінок, протестуємо проти тотального поширення бідності серед населення України – країни у центрі Європи.

    Незважаючи на проголошене відновлення економіки та постійні обіцянки покращити життя населення, Уряд вніс до Верховної Ради проект Державного бюджету України на 2012 рік, в якому не забезпечено реалізацію конституційних прав громадян України на достатній рівень життя – гідну зарплату, пенсію, соціальну допомогу, безоплатну освіту, медицину, житло тощо. В котре не виконуються поставленні в Програмі Президента України завдання щодо покращення життя українців та вже півтора роки не виконується Указ Глави Держави щодо викорінення бідності. Численні профспілкові ініціативи та звернення з цих з питань владою ігноруються. Більш того, проти профспілок фактично розгорнуто війну.

    Через штучно занижені розміри прожиткового мінімуму та мінімальної зарплати продовжується обкрадання медиків, освітян, працівників культури і соціальної сфери, пенсіонерів, інвалідів, малозабезпечених та сімей з дітьми. Уряд планує поступову ліквідацію соціальних пільг та компенсаційних виплат чорнобильцям, колишнім воїнам-афганцям, медичним працівникам сільської місцевості, ветеранам війни та праці, дітям війни, інвалідам.

    Так звана «пенсійна реформа» показала весь цинізм влади, яка повністю знехтувала думкою громадськості, переклавши весь тягар проблем пенсійної системи на плечі працівників та пенсіонерів. Підвищено з 1 жовтня пенсійний вік і стаж, необхідний для призначення пенсії, практично заморожено розміри раніше призначених пенсій. При цьому влада не поспішає наводити порядок у тіньовому секторі економіки, захищаючи тим самим свої бізнес-клани та підриваючи фінансову спроможність Пенсійного фонду.

    Бюджет продовжує наповнюватися в першу чергу за рахунок податків з нашої злиденної заробітної плати. Вітчизняні олігархи при цьому не платять податків за елітні маєтки та примножують свої статки за рахунок доходів від капіталу у вигляді різного роду процентів та дивідендів, що звільнені від податку зовсім або оподатковуються за безсоромно мінімальними ставками. А відтак, прірва між багатими і бідними продовжує зростати.

    Чесна праця в Україні все більше втрачає престижність через низьку її оплату. Бідність серед працюючих породжується несправедливим розподілом власниками спільних результатів економічної діяльності, провокує соціальну та економічну поляризацію суспільства, тінізацію зарплат і зайнятості, масовий виїзд громадян на за кордон в пошуках заробітку.

    Ми, учасники мітингу, обурені намаганнями влади, політичної еліти й олігархічного бізнесу вирішувати економічні проблеми за рахунок добробуту трудящих, пенсіонерів і дітей. В результаті такої політики Україна стала країною злиднів, країною мільйонів бідних! Українець має найнижчу в Європі зарплату, найнижчу пенсію, найнижчу тривалість життя

    Чи таким має бути результат 20-ти літнього будівництва Незалежної Держави? Хіба таким має бути результат 15-ти річного виконання Конституції України???

    Профспілки проти бідності! Профспілки за гідну зарплату і достойну пенсію!!!

    Ми вимагаємо:

    від Президента України – гаранта Конституції

    · забезпечити громадянам конституційне право на працю, гідну і своєчасну її оплату, пенсію, реалізацію права на об’єднання в профспілки та заборонити втручання органів влади в статутну профспілкову діяльність;

    · забезпечити виконання Указу Президента щодо подолання бідності та виконати передвиборче зобов’язання щодо впровадження в Україні європейських стандартів життя;

    · не підписувати закони, які обмежують зміст та обсяги існуючих прав і свобод;

    від Верховної Ради України

    · забезпечити безумовне дотримання вимог статті 22 Конституції України при прийнятті нових законів або внесенні змін до чинних законів;

    · забезпечити при прийнятті Закону України «Про Державний бюджет на 2012 рік» встановлення з 1 січня 2012 року мінімальної зарплати, мінімальної пенсії за віком на рівні об’єктивно обрахованого прожиткового мінімуму, передбачити кошти для встановлення базового розряду ЄТС на рівні мінімальної заробітної плати.

    · забезпечити соціальну справедливість в оподаткуванні трудових доходів, встановити неоподатковуваний мінімум на рівні прожиткового мінімуму;

    · законодавчо забезпечити гарантії діяльності профспілок з урахуванням міжнародних норм права;

    від Кабінету Міністрів України

    · проведення реально ефективного соціального діалогу при здійсненні соціально-економічних реформ та безумовного виконання зобов’язань за чинною Генеральною угодою;

    · припинення дискримінації в заробітній платі працівників бюджетної сфери, запровадження з 2012 року повноцінної Єдиної тарифної сітки;

    · реальних дій по легалізації зайнятості та доходів, негайної ліквідації заборгованості із заробітної плати та з страхових внесків;

    · забезпечення стабільності цін і тарифів, припинення безпідставного їх підвищення на угоду Міжнародному валютному фонду;

    від організацій роботодавців та їх об’єднань

    неухильно дотримуватися трудового законодавства, колективних договорів і угод, забезпечити чесний розподіл результатів праці між бізнесом і трудящими, запровадити гідну оплату праці робітників, щоб нарешті вивести українські зарплати з ганебного останнього місця в Європі, і негайно повернути зарплатні борги 130 тисячам працівників.



    Ми закликаємо сторони соціального діалогу до проведення переговорів та укладення на всіх підприємствах колдоговорів і колективних угод з метою подолання дефіциту гідної праці, реального наближення економіки та рівня життя громадян України до ТОП-20 передових країн світу.



    У РАЗІ НЕВИКОНАННЯ ВИМОГ щодо підвищення розмірів основних державних соціальних стандартів і гарантій ПРОФСПІЛКИ ГОТОВІ розгорнути масові акції на захист трудових і соціальних прав, на захист соціальної і правової Держави.

    Переглядів: 979 | Додав: adminng | Рейтинг: 0.0/0
    Районна організація профспілки 2024
    Створити безкоштовний сайт на uCoz