КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Яготинська районна організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України

  • Форма входу


    Календар
    «  Листопад 2013  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
        123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    252627282930

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 28.03.2024, 13:03

    Головна » 2013 » Листопад » 25 » 90-річчя утворення Яготинського району
    16:21
    90-річчя утворення Яготинського району
    Кожен край має свою історію, і, як зазначив очільник району В.П. Семеняка, історія Яготинщини має людське обличчя. Адже вулиці, парки, будівлі - будували люди, картини, вірші, книги - їх писали також люди, з року в рік район ріс і розвивався, і все це завдяки роботящим рукам і світлим головам яготинців.

    Мабуть, саме тому святкові урочистості з нагоди 90-річчя утворення Яготинського району 22 листопада розпочалися з віншування почесних жителів району, де з нагоди ювілейної дати шанованим людям краю головою райдержадміністрації В.П. Семенякою та головою райради І.І. Шуллою було вручено іменні медалі «Почесний громадянин району» і ще раз згадано про вклад кожного у розвиток Яготинщини.

    Який же День народження без гостей і пісні? Вже на підході до Районного будинку культури можна було зрозуміти, що тут відзначають грандіозне свято. Шановані, почесні гості серед яких – перший заступник голови Київської облдержадміністрації О.В. Заєць, керуюча справами Київської обласної ради Т.Г. Жуль, голова обласної ради ветеранів України М.С. Томашов, голова районної адміністрації Дарницького району міста Києва С.І. Вітковський, голова Згурівської райдержадміністрації Н.В. Камянецька, голова Баришівської райдержадміністрації О.В. Бурий, директор департаменту містобудування та архітектури Н.І. Мошинська радо завітали зі щирими привітаннями та подарунками.

    У фойє РБК на них чекала така собі машина часу: діяла виставка «Яготинщина у фактах та подіях», яку представив Державний історичний музей. З неприхованою цікавістю, ностальгією, а дехто навіть зі сльозами на очах, розглядав пожовклі від часу, але такі дорогі серцю фотографії минулих років, які розповідали про цілу епоху життя району.

    Також тут звучали улюблені давні мелодії, які виконував духовий оркестр, деякі пари навіть кружляли в романтичному вальсі…

    Наступний святковий момент не залишив нікого байдужим у залі – під звуки козацького маршу під барвистими знаменами кожної територіальної громади на сцену гордо піднялися їх очільники. Логічним продовженням цього дійства стало представлення найшанованіших, - тих, хто у різні роки особистою натхненною працею примножував здобутки краю і робив життя мешканців Яготинського району кращим – Почесних громадян району: І.П. Левченка, Г. Я.Косяченко, В.П. Парахнюк, Береза О.Г.,В.І. Шутенко, І.І. Кулинич, Ткаля В.В., Л.І. Орел, Непипенко О.Г., Гайдай В. М., Г.Т. Точковий, Шевченко А.М., Петренко І.С., Ю.І. Самойленко, М.Г. Гузенко, Чулков Є.І., Н.М. Берестянко, Є.Г. Бондаренко, В.В. Ткаченко, Б.І. Різничок, М.А. Касьян, В.В. Коваленко.

    Про їхні досягнення та здобутки їх колективів розповів під час свого виступу голова Яготинської РДА В.П. Семеняка та презентував два прекрасних видання: альманах «Ділова Яготинщина» та «Історію Яготинщини» у двох книгах під редакцією Юрія Толкача.

    Під звуки веселої «Смуглянки» і яготинського вальсу, безсмертні мелодії повоєнних часів та чуттєві рядки сучасників, артисти району, адже участь у концерті приймали колективи майже з усіх населених пунктів, прекрасно ілюстрували історію краю і чітко підкреслювали кожне десятиліття. А ще одна сторінка літопису Яготинського району була написана вже на святі – під час урочистої передачі прапору 51 танкової дивізії, яка звільняла не лише Яготин, а й Київську область.


    Історія завжди «повертає на круги своя», тож дуже логічним став фінальний номер святкової програми у виконанні юні – вокально – хореографічна композиція «Київська Русь», цим виступом учасники змогли поєднати минуле і сучасність, довівши, що росте зміна, яка достойно продовжить справу своїх батьків.
    Переглядів: 578 | Додав: adminng | Рейтинг: 0.0/0
    Районна організація профспілки 2024
    Створити безкоштовний сайт на uCoz